Optimaliseer de boekingservaring op je website

Sinds het begin van de coronacrisis is het aantal rechtstreekse reserveringen met 65% toegenomen. Bovendien bezoekt 50% van de mensen de officiële website van de accommodatie nadat ze die op een grote boekingssite hebben gevonden dankzij het billboard effect. Met andere woorden: de kans is groot dat vakantiegangers op een bepaald moment in hun boekingstraject op jouw website belanden. Nu is het alleen nog zaak om die bezoekers te overtuigen om hun verblijf daar meteen te boeken.

Geen ingebouwde boekingsmodule op je officiële website betekent natuurlijk geen directe reserveringen. Alles begint bij het bieden van een snelle & intuïtieve boekingservaring aan je websitebezoekers. Zorg er ook voor dat de boekingsmodule visueel past bij de rest van de website om een gevoel van betrouwbaarheid te creëren. Moedig bezoekers aan om rechtstreeks te boeken door ze attent te maken op speciale aanbiedingen (bv. gratis ontbijt of fles champagne) en op het feit dat ze de best mogelijke prijs krijgen. Onze Booking Engine combineert al deze essentiële functies en meer tegen een voordelige maandelijkse prijs.

Bookingplanner All-in-one bevat de ideale Booking Engine voor een vlot boekingsproces. Hoe maakt onze Booking Engine dan juist het verschil, vraag je je af?

 • Volledig commissievrij en zonder extra kosten
 • Integreert naadloos met elke website
 • 100% mobielvriendelijk
 • Ontwerp gericht op conversie
 • Ratebox prijsvergelijkingstool inbegrepen
Booking Engine

Knap je website op

Ondanks de populariteit van OTA's blijft je officiële website een belangrijke bron van inspiratie voor je (potentiële) gasten. Houd je website daarom altijd up to date, benadruk je unieke troeven en zorg ervoor dat bezoekers de informatie die ze zoeken snel kunnen terugvinden. Als het ze te veel moeite kost om je website te ontcijferen, loop je het risico dat ze wegklikken voor ze hun boeking hebben afgerond.  

Een aantrekkelijk design is ook cruciaal voor het stimuleren van rechtstreekse reserveringen. Als je website een professionele uitstraling heeft, komt je accommodatie kwaliteitsvol en betrouwbaar over. Gebruik uitnodigende foto's en duidelijke calls to action die mensen aanmoedigen om meteen te boeken.

Niet helemaal zeker of jouw huidige website aan al deze eigenschappen voldoet of heb je er nog geen en wil je snel aan de slag? Hier zijn een aantal redenen om onze betaalbare en makkelijk te beheren template websites te overwegen:

 • Keuze uit verschillende ontwerpen
 • Makkelijk aan te passen en klaar voor publicatie in een handomdraai
 • Volledig personaliseerbaar met kleuren, tekst en foto's
 • Aantrekkelijke & professionele look verzekerd
 • Ontworpen voor optimale conversie
 • Gebruikersvriendelijke structuur
 • Eenvoudig CMS zodat je zelf aanpassingen kan doorvoeren
Professionele template website

Voorzie een snelle en veilige betaalmethode

De laatste stap van het boekingsproces is natuurlijk de transactie. Vakantiegangers betalen meestal graag vooraf zodat ze zeker zijn van hun reservering. Als je deze optie niet biedt, dreig je de potentiële klant op het allerlaatste moment nog te verliezen.  

Het bieden van een veilige online betaalmethode en een gebruiksvriendelijk betaalproces kan je rechtstreekse boekingen alleen maar bevorderen. Met onze Booking Engine kan je een groot aantal betaalproviders integreren. Elke online transactie gebeurt veilig en snel, zonder extra kosten van onze kant. Ontdek hier meer over deze integratie.

Meer informatie?

Heb je bijkomende vragen of wil je Bookingplanner All-in-one gratis uitproberen? Vul onderstaand contactformulier in en we beantwoorden je aanvraag zo snel mogelijk!