Wat zijn de voordelen van een online kassasysteem voor hotels?

Een hotel POS systeem biedt een centraal punt waar extra aankopen van je gasten kunnen plaatsvinden. Dit is enorm waardevol voor hotels, omdat die vaak uit meerdere verkooppunten (points of sale) bestaan: de receptie, de bar, het restaurant, de spa, room service …  

Alle transacties moeten uiteraard gelinkt worden aan de juiste klant of kamer. Je POS systeem houdt dit bij en brengt alle aankopen samen op één rekening, zodat jij niet alles manueel hoeft te overlopen bij het uitchecken. Het resultaat: de check-out verloopt een stuk makkelijker en sneller, wat de ervaring aangenamer maakt voor zowel je medewerkers als de hotelgast.

Waarom kiezen voor het kassasysteem van Lightspeed?  

Als een van de koplopers op de markt biedt Lightspeed de hardware en software die je nodig hebt om een optimale gastervaring te bieden. Met de applicatie kan je de vloerplannen van je restaurant, bar of andere ruimtes gedetailleerd en flexibel personaliseren. Je kan ook eenvoudig verschillende menu's aanmaken, bewerken en toewijzen aan de juiste apparaten.  

Vanaf ieder verkooppunt in je accommodatie kan het personeel snel klantengegevens opvragen, orders opnemen en de aankopen toevoegen aan de lopende rekening. Zo hoeven je gasten zich tijdens hun verblijf niet bezig te houden met verschillende betalingen.  

Los van een grotere efficiëntie helpt het kassasysteem van Lightspeed je ook bij het verhogen van je sales en omzet. Het Self-Order Menu (raadpleegbaar via een QR-code) stelt gasten in staat om zelfstandig te bestellen, waardoor eventuele drempels worden weggenomen. Bovendien houdt het systeem alle verkoop- en bestelgegevens nauwgezet bij om je diensten verder te perfectioneren.

Koppeling tussen Bookingplanner PMS en Lightspeed POS

Een PMS en POS systeem zijn twee kanten van dezelfde medaille. Ze vullen elkaar optimaal aan: je PMS staat in voor het beheer van je reserveringen terwijl het POS systeem alle transacties tijdens het verblijf regelt.

Lightspeed POS + Bookingplanner PMS integratie  

De koppeling tussen Bookingplanner en Lightspeed maakt het mogelijk om Lightspeed bestellingen aan de kamerrekening in je PMS toe te voegen. Zo worden alle aankopen van eenzelfde gast of kamer gecentraliseerd op één rekening en krijg jij een compleet overzicht van alle transacties. Omdat alle informatie op één centrale plek wordt verzameld, is het veel gemakkelijker om rapporten te analyseren of de nodige bestanden naar je boekhouder te verzenden.

Meer weten over de Bookingplanner-Lightspeed integratie?

Wij vertellen je met plezier meer over de talrijke voordelen voor jouw logies. Neem gerust contact met ons op via onderstaand formulier als je interesse hebt.