Waarom een snelle check-in belangrijk is?

 • We leven in een snel veranderende wereld. De hotelsector moet concurrerend blijven en blijven investeren in nieuwe technologieën om processen te versnellen!
 • Een vlotte check-in en check-out service is een uitstekende manier om de gastervaring in jouw accommodatie te verbeteren. Het zal reizigers (vaak met kinderen!), die staan te popelen om de omgeving te ontdekken, tevreden stellen. Maar ook de gehaaste zakenreiziger apprecieert dit uitermate.
 • Door de check-in te verkorten en repetitieve administratieve taken te vermijden, kunt je je gasten hartelijk welkom heten en je concentreren op een meer gepersonaliseerde check-in ervaring. Tijd om jouw gasten echt te leren kennen!

3 tips om je check-in te versnellen

#1 Verzamelen van persoonsgegevens

Het verzamelen van informatie over je gasten is belangrijk om fraude te voorkomen. Als hoteleigenaar moet je om veiligheidsredenen jouw klant identificeren. Hoewel de meeste klanten dit begrijpen, leidt het verstrekken van deze informatie tijdens het inchecken vaak tot frustraties. Gelukkig zijn er in deze moderne wereld veel oplossingen om dit proces te versnellen!

Bookingplanner All-in-One: Check-in functie

Bookingplanner All-in-One heeft een speciale check-in functie voor Booking.com gasten. Aangezien - in de meeste gevallen - veel boekingen via Booking.com worden gemaakt, is dit heel handig.

 • Verzamel eenvoudig de gegevens van je gasten (paspoort, ID-kaartgegevens) nog voor hun aankomst.
 • Krijg snel toegang tot de check-in informatie via de dashboard-knop en beheer de check-in verzoeken met één simpele klik.
 • Communiceer op voorhand met je gasten om hen cruciale informatie te bezorgen. Vertel hen bijvoorbeeld hoe ze hun sleutels kunnen afhalen.
 • Communiceer met je gasten na hun verblijf om ze opnieuw te doen herinneren aan jouw accommodatie en nogmaals te boeken.
Verzamelen van persoonsgegevens

Stardekk is een van de eerste partners die deze functie implementeert in Bookingplanner All-in-One Hotel Software. 

365id: Global ID Verification

De 365id Scanner controleert de identiteit van je klant en stuurt de gegevens naadloos door naar jouw PMS. Door het ID document snel te scannen maakt dit het check-in proces een stuk sneller en veiliger.

Meer informatie? Bekijk 365id in onze Marketplace.

365id Scanner
 • Fraude met valse ID-documenten opsporen.
 • Versnelt het de check-in met een snelle en effectieve identiteitscontrole.
 • Sla de gescande ID informatie op in jouw PMS, geen ouderwetse papieren kopieën meer nodig.

#2 Betalingen ontvangen

Bied jij al online betalingsmogelijkheden aan? Net als in veel andere sectoren is online betalen ook in de hotelsector een opkomende trend. Moderne gasten houden van het gemak van een cashless online betaling. Maar timing is ook een belangrijk punt. In je de betaling nog steeds bij het inchecken of uitchecken? Er zijn andere mogelijkheden!

Bookingplanner All-In-One: betaalverzoek

Met Bookingplanner All-In-One stuur je een betaallink voor, tijdens of na het verblijf van de gast.

 • Stuur een betalingsverzoek per e-mail voor, tijdens of na het verblijf van je gast.
 • Bied meerdere online betaalmethodes aan dankzij connecties met gekende betaalproviders.
 • Bespaar tijd bij het inchecken of uitchecken, zodat gasten niet op de rekening hoeven te wachten.
Betaalproviders

Het versturen van betaalverzoeken via je PMS is mogelijk dankzij handige integraties met Payment Partners zoals Mollie, Payconiq en Worldline. Wil je weten welke betaalpartners koppelen met onze hotelsoftware Bookingplanner All-in-One? Kijk dan op onze Marketplace !

#3 Connecteer met een sleutelsysteem

Heb je vaak gehaaste zakenreizigers in jouw accommodatie, die geen tijd willen verspillen de check-in desk? Connecteer met een sleutelsysteem en zo kan je direct de keycards geven aan je gasten.

SALTO Space: smart-locking

Het toevoegen van SALTO Space aan jouw PMS is een ideale manier om wachtrijen bij de receptie te voorkomen. Het is een draadloos smart-locking platform voor hoteldeuren.

Salto Space
 • Je gasten kunnen op een efficiënte en snelle manier toegang krijgen tot hun hotelkamers.
 • Het is een flexibel en veilig systeem.
 • Gebruikers kunnen deuren openen met credentials op hun smartphone of smart keycard.
 • Eenvoudig beheer voor jou als accommodatie-eigenaar.

Bookingplanner All-In-One

Zoals hierboven vermeld, biedt Bookingplanner All-In-One een tal van check-in functies die het proces versnellen. Combineer dit met handige integraties om je zaak te laten groeien en uit te breiden. Het complete pakket in één gestroomlijnd systeem!

Wil je meer weten? Vul het formulier hieronder in.