Waarom het belangrijk is om Google Hotel Search te benutten

Google Hotel Search biedt reizigers een helder overzicht van alle accommodaties die overeenkomen met hun zoekopdracht, zodat ze de beschikbare opties makkelijk kunnen vergelijken. De betalende vermeldingen (aangeduid door het woord ‘Advertentie’) verschijnen eerst, gevolgd door de niet-betalende. Vervolgens kunnen ze voor elke accommodatie de tarieven op verschillende boekingssites vergelijken.

Vele hotels, B&B’s en vakantiewoningen gebruiken dit platform om hun online zichtbaarheid en vindbaarheid te verbeteren, dus het is essentieel om ook jouw accommodatie toe te voegen als je enige concurrentie wil bieden. Maar daarmee is de kous niet af. Als jouw website niet in de lijst met boekingskanalen staat, zal je enkel indirecte reserveringen ontvangen (via OTA’s), met hoge commissiekosten tot gevolg.

Google Hotel Search

Daarom is het cruciaal om je rechtstreekse boekingstarief toe te voegen met een directe boekingslink die naar de boekingsmodule op je website leidt. Door deze link te voorzien zal je (vaak voordelige) rechtstreekse boekingstarief opvallen en zal je meer rechtstreekse reserveringen ontvangen. Goed nieuws: je kan dit (gratis) doen als je werkt met een geautoriseerde Google-partner zoals Bookingplanner!

Heb je al een Google Business-pagina?

Het enige wat je nodig hebt om je accommodatie weer te geven in Google Hotel Search is een Google Business-pagina. Als je nog geen account hebt, kan je er makkelijk en gratis een aanmaken! Net zoals bij andere zoekmachines zal je in de zoekresultaten verschijnen als er een match is met de uitgevoerde zoekopdracht. Naast algemene bedrijfsgegevens en foto’s kan je ook je real-time prijzen en beschikbaarheden tonen.

Koppelen met Google

Wil je meer commissievrije boekingen ontvangen door een gratis directe boekingslink weer te geven? Aangezien de geïntegreerde Booking Engine die deel uitmaakt van ons Bookingplanner All-In-One-pakket erkend is door Google, kunnen wij deze koppeling voor jou opzetten. Als je Bookingplanner nog niet gebruikt, kan je alle voordelen hier ontdekken en een gratis demo aanvragen.

Eens de koppeling actief is, zal onze Booking Engine je hotelgegevens automatisch doorsturen en zal je rechtstreekse boekingstarief zichtbaar zijn op je Google Business-pagina met een link naar je boekingsmodule. Via onze Channel Manager (eveneens inbegrepen) worden ook al je tarieven en beschikbaarheden automatisch naar Google verzonden.

Maximaliseer je zichtbaarheid via advertenties

Wil je een stapje verder gaan? Om je accommodatie en/of directe boekingslink bovenaan de lijst te laten verschijnen in Google Hotel Search, kan je altijd opteren voor betalende advertenties. Samengevat houdt dit in dat je tegen andere partijen voor een plaatsje bovenaan biedt. Afhankelijk van je vooraf ingestelde budget en andere criteria, toont Google automatisch je advertenties voor optimale prestaties. Adverteren lijkt misschien duur op het eerste gezicht, maar vergeleken bij de commissies die je betaalt voor onrechtstreekse boekingen, is de investering in een mum van tijd terugverdiend.

Met deze advertenties verbeter je de zichtbaarheid van je accommodatie en zet je je directe boekingskanaal nog meer in de kijker, zodat reizigers worden aangemoedigd om rechtstreeks bij jou te boeken. Contacteer ons gerust als je hierbij ondersteuning wenst!

Google Hotel Ads

Klaar om je directe reserveringen een gratis boost te geven?

Als je Google Hotel Search optimaal wil benutten dankzij Bookingplanner, vul dan onderstaand contactformulier in. We beantwoorden je aanvraag zo snel mogelijk!