Waarom zijn Online Travel Agencies onmisbaar?

Als je je kamers gevuld wil krijgen, moeten die zichtbaar zijn voor degenen die mogelijk geïnteresseerd zijn in je logies. Dat is precies waar grote internationale OTA's in uitblinken! Bedrijven als deze kunnen rekenen op top-of-mind naamsbekendheid, grote marketingbudgetten en een schat aan datakennis, waardoor veel reizigers hun websites gebruiken. Ze stellen je niet alleen in staat om een groter publiek te bereiken, ze stimuleren ook rechtstreekse boekingen dankzij hun billboard-effect.

Hoe kies je de goede OTA's voor jouw accommodatie?

In Europa zijn de invloedrijkste boekingsplatformen waar je niet omheen kan Booking.com, Expedia, HRS en Airbnb. Lokale OTA's kunnen echter een minstens even interessante partner voor jou zijn! Kijk maar naar de toeristische dienst van je stad of regio.  

Houd er rekening mee dat reizigers meestal verschillende websites raadplegen voordat ze boeken, vaak om prijzen te vergelijken. Het is daarom een slim idee om op diverse kanalen aanwezig te zijn, in plaats van er slechts één of twee uit te kiezen. Door je online zichtbaarheid te vergroten krijg je meer boekingen en maximaliseer je jouw bezettingsgraad.  

Kies de goede OTA's voor jouw type accommodatie

Om je te helpen bij het aanspreken van de juiste doelgroepen, hebben we voor elk type accommodatie de populairste OTA's op een rijtje gezet. Afhankelijk van je locatie kunnen deze van grote meerwaarde zijn in je distributiemix.  

Hotels

Bed & breakfasts

Vakantiewoningen

Hostels

Een succesvolle distributiemix vinden voor je logies is vaak een kwestie van uitproberen. Houd de OTA-rapportering in Bookingplanner in de gaten om de resultaten van je kanalen te monitoren. Als een bepaald kanaal niet genoeg boekingen of inkomsten oplevert, kan je er steeds voor kiezen om het te sluiten of te vervangen.  

Zin om je online zichtbaarheid te vergroten met de juiste OTA's?

Met Bookingplanner kan je snel en makkelijk nieuwe OTA-koppelingen opzetten. Wil je graag wat extra ondersteuning of meer informatie? Aarzel dan niet om ons te contacteren via onderstaand formulier! Ga voor een volledig overzicht van je OTA-opties naar onze Marketplace.