Haal overbodige handmatige taken uit het betaalproces

Is jouw B&B, hotel of vakantiewoning nog steeds afhankelijk van offline betaalmethoden? Dan is er nog heel wat ruimte voor verbetering! Offline transacties kosten beide partijen veel tijd en moeite. Door je Bookingplanner te linken aan een Payment Service Provider (PSP) kan je dit proces automatiseren en een groot deel van het manuele werk elimineren.

Het aanvaarden van online betalingen zorgt voor een vlekkeloze informatie-uitwisseling met Bookingplanner. Daardoor hou jij veel meer tijd over die je vervolgens aan je service kan besteden. Daarbovenop wordt betalen mogelijk bij elke stap in het klanttraject. Afhankelijk van de voorkeuren van de gast kan je op voorhand afrekenen via de Booking Engine, aan de receptie of door middel van directe betaalverzoeken via e-mail.

Neem online betalingen aan tijdens het boekingsproces

Gasten verkiezen vaak om op voorhand te betalen zodat ze zich er geen zorgen over hoeven te maken eens ze hun reis hebben aangevat. Uit hoe meer betaalmogelijkheden ze de keuze hebben, hoe groter de kans is dat ze de online boeking zullen voltooien.

Met de Booking Engine die deel uitmaakt van het Bookingplanner All-In-One-pakket kan je makkelijk online betalingen aanvaarden tijdens het boekingsproces via Payment Service Providers. Ze staan garant voor een win-win: je klanten kunnen hun favoriete betaalmethode kiezen en jij bent altijd zeker van je geld.

Zowel de boekingsmodule zelf als de geïntegreerde betaalmodule zijn 100% mobielvriendelijk, een onmisbare troef in dit digitale tijdperk! Bezoek onze Marketplace om te zien welke PSP’s aan Bookingplanner gekoppeld kunnen worden.

Koppel je Booking Engine aan PSP's

Snellere betalingen aan de receptie

Als je over een receptie beschikt, kan je natuurlijk nog steeds betalingen aanvaarden op de ouderwetse manier, maar dan sneller! Voorkom vervelende wachtrijen in de ontvangstruimte door online betaalmethoden te gebruiken. Geen last-minute berekeningen meer, verschillende rekeningen nagaan en gedoe met creditcards, aangezien alle gegevens automatisch worden opgehaald uit je Bookingplanner PMS.

Verstuur betaalverzoeken in enkele klikken

Indien je werkt met een PSP kan je veilige betaallinks naar je gasten verzenden op ieder moment: voor het inchecken, tijdens hun verblijf en zelfs na het uitchecken. Deze werkwijze biedt je gasten maximale eenvoud en flexibiliteit. Je kan hen de vrijheid geven om hun boeking aan te passen of extra’s toe te voegen, met de mogelijkheid om meteen te betalen of aan het einde van hun verblijf. Dit kan ook een positief effect op je inkomsten hebben, aangezien consumenten meer uitgeven als het betaalproces snel en makkelijk is, vooral via mobiel!

Voor het betaalverzoek vertrek je van een sjabloon en kan je vervolgens eenvoudig de mailinhoud aanpassen. Geef ook op wat je precies wil aanrekenen (accommodatie, toeristenbelasting, supplementen, ...). Indien gewenst kan je het verschuldigde bedrag opsplitsen in kleinere transacties of een deel van de kosten aan het bedrijf factureren en de rest aan de gast. Meer info over betaalverzoeken vind je in ons helpcenter.

Klaar om je betalingen sneller te behandelen?

Wil je graag Bookingplanner gebruiken in combinatie met PSP’s? Neem gerust contact met ons op via onderstaand formulier. We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk!