#1 – Een eenvoudige websitestructuur

Wanneer potentiële klanten op je website terechtkomen, moeten ze de informatie die ze nodig hebben makkelijk kunnen terugvinden. Voorzie een gebruikersvriendelijke, logische lay-out en opvallende calls to action om bezoekers de weg te wijzen (bv. een “Boek nu” knop naar de boekingsmodule). Vergeet geen belangrijke info toe te voegen over de kamertypes, eetgelegenheden, parkeergelegenheid, je locatie, … Zo hoeven bezoekers geen bijkomende vragen meer te stellen.

#2 – Een aantrekkelijke website

Het oog wil ook wat, als het gaat om consumptiebeslissingen. Een aantrekkelijke en professioneel ogende website straalt geloofwaardigheid uit en stelt je accommodatie in een goed daglicht. Inspireer potentiële gasten nog meer met voldoende uitnodigende foto’s. Niet helemaal overtuigd van je huidige professionele website? Kijk dan eens naar onze volledig personaliseerbare, conversiegerichte template websites. Je kan deze upgrade eenvoudig toevoegen aan je abonnement tegen een betaalbare prijs.

Professionele template website

#3 – Zet je USP’s (Unique Selling Propositions) in de kijker

Alvorens een aankoopbeslissing te nemen, stellen consumenten zich de vraag: “What’s in it for me?” Communiceer daarom duidelijk je sterktes: wat maakt jouw B&B, appartement, hotel of vakantiewoning uniek? Zet ook de extra voordelen van rechtstreeks boeken in de kijker. Bied je rechtstreekse klanten bijvoorbeeld een welkomstgeschenk, een gratis ontbijt, gratis parking, getrouwheidsprogramma’s ... Vestig ook de aandacht op speciale promoties en interessante arrangementen.

#4 – Een moeiteloze boekingservaring

Een belangrijke succesfactor voor het verwerven van meer rechtstreekse boekingen is het boekingsproces op je website. Zorg er eerst en vooral voor dat je boekingsmodule 100% responsive is (net zoals de rest van je website) en aansluit bij je branding. Ten tweede, houd de verschillende stappen kort en makkelijk te volgen. Met een fastbooker kunnen websitebezoekers snel je beschikbaarheid nagaan. De Booking Engine die is inbegrepen in onze Bookingplanner All-in-one oplossing beantwoordt al deze criteria en is ontworpen met het oog op maximale conversie. De module integreert naadloos met elke website en is volledig commissievrij, zonder extra betalingskosten.

#5 – Toon een Ratebox en gastreviews

Wist je dat je een pop-up met prijsvergelijking (Ratebox) op je website kan weergeven? Deze handige tool vergelijkt de tarieven op verschillende boekingssites en benadrukt de beste optie: jouw rechtstreekse boekingsprijs. Aangezien consumenten veel waarde hechten aan de mening van andere consumenten is het een goed idee om enkele gastreviews te tonen tijdens het boekingsproces. Deze twee elementen zullen ervoor zorgen dat je gasten zich veel zekerder voelen over hun aankoopbeslissing!

Gastreviews

#6 – Snelle & veilige betaalopties

Geef jouw directe klanten tot slot de mogelijkheid om vooraf te betalen met hun gewenste betaalmethode. Voorkom dat je tijdens deze laatste stap klanten verliest door je Booking Engine te koppelen aan een PSP (Payment Service Provider). Op deze manier ben je ook volledig conform met de PSD2-wetgeving die dubbele authenticatie vereist, wat betekent dat louter creditcardgegevens niet langer volstaan. Ontdek hier meer over de integratie met PSP’s.

Nog vragen? Contacteer ons gerust!

Heb je hulp nodig bij het omzetten van deze tips in de praktijk of wil je meer weten over onze software-oplossingen? Contacteer ons via onderstaand formulier en we behandelen je vraag zo snel mogelijk!