Bookingplanner All-in-one

Bookingplanner biedt een volledige softwareoplossing om je accommodatie succesvol te runnen. Het omvat een gebruiksvriendelijk Property Management System, een best-of-class Channel Manager en een personaliseerbare Booking Engine voor jouw eigen website. Laten we even een blik werpen op de vele taken die dit alles-in-één systeem voor zijn rekening neemt.

Property Management System

Het meest uitgebreide systeem om je te helpen bij je administratieve en receptietaken is een Property Management Systeem (PMS). Met het Bookingplanner PMS kunnen heel wat aspecten van het uitbaten van een hotel, B&B of vakantiewoning geautomatiseerd worden. Het reduceert het aantal uren dat je besteedt aan administratie aanzienlijk en neemt onnodige stress weg. Het Cloud-PMS van Bookingplanner fungeert als je digitale agenda, maar met een heleboel extra functionaliteiten:

 • Duidelijk overzicht van alle reserveringen
 • Beheer eenvoudig je boekingen
 • Versnel check-in & check-out
 • Snel kamers toewijzen of aanpassen
 • Automatiseer je gastencommunicatie
 • Maak folio's en facturen aan  
 • Versnel je facturering en boekhouding
 • Houd de schoonmaakplanning makkelijk bij  
 • Genereer en exporteer rapporten in enkele klikken
 • Vraag handige lijsten op: ontbijt, schoonmaak, aankomst/vertrek ...  
 • Houd klantgegevens bij
Property Management System

Channel Manager

Onze Channel Manager geeft je eenvoudig toegang tot een brede waaier aan Online Travel Agencies (OTA’s) en andere distributiekanalen. De synchronisatiefunctie zorgt ervoor dat je tarieven en beschikbaarheden altijd up to date blijven op alle kanalen.  

 • Kies uit meer dan 200 OTA’s
 • Beheer je kanalen efficiënt vanaf het centrale dashboard
 • Beheer eenvoudig verschillende tariefplannen & prijzen
 • Pas je tarieven en beschikbaarheid aan in bulk
 • Monitor je kanalen dankzij automatische rapportage
 • Behoud een overzicht met de kalenderweergave
 • Maak komaf met overboekingen

Booking Engine

De meeste reizigers boeken liever online dan dat ze de accommodatie moeten opbellen of mailen. Voeg onze conversiegerichte Booking Engine toe aan je website om commissievrije rechtstreekse boekingen te genereren, terwijl jij je kunt richten op je huidige gasten. De module is heel eenvoudig in te stellen en te onderhouden aan de hand van een aanpasbaar sjabloon. Integreer ook een Payment Service Provider zodat de gast op voorhand kan betalen (of de transactie kan autoriseren). Dan hoef je daar al niet meer aan te denken tijdens het verblijf.

Tijdbesparende integraties

We hebben tal van software-partners die integreren met Bookingplanner, zodat ze moeiteloos samenwerken en elkaar wederzijds versterken.

Bookingplanner integratiemogelijkheden

Payment Service Provider (PSP)

Het betaalproces in een accommodatie kan flink wat administratie met zich meebrengen. Als je niet bezig bent met het manueel ingeven van creditcardgegevens, ben je waarschijnlijk tijd aan het verliezen met het afhandelen van no-shows of terugbetalingen. Door je gasten de mogelijkheid te bieden online te betalen via een PSP, bijvoorbeeld via Mollie of Stripe, kan je dit proces automatiseren. Laat je klanten vooraf betalen of stuur ze een snel betaalverzoek na hun check-out en voorkom zo wachtrijen aan je onthaal!

Point of sales (POS) system

Hotels bestaan vaak uit meerdere verkooppunten: de balie, de bar of het restaurant, roomservice ... Met een slim kassasysteem kan je heel makkelijk alle uitgaven van dezelfde gast of kamer samenvoegen op één rekening. Leg die rekenmachine maar neer, want met een POS-systeem zoals dat van Lightspeed verloopt je volledige facturering uiterst soepel.  

Key system

Dankzij elektronische sleutelsystemen, bijvoorbeeld van Salto Space of Hotek Hospitality, krijgen gasten op een razendsnelle en veilige manier 24/7 toegang tot hun kamer. Er zijn verschillende opties om de deur te ontgrendelen: sleutelkaarten, smartphone, toegangscode …

Systemen voor facturering en boekhouding

Automatiseer je facturerings- en boekhoudproces en voorkom foutjes door te integreren met een van onze erkende boekhoudpartners. Deze integratie vereenvoudigt de samenwerking tussen jou en je boekhouder of financiële afdeling aanzienlijk. Billit en Exact zijn enkele gerenommeerde spelers die tal van voordelen bieden.  

Revenue Management System

Wil je je prijsstrategie naar een hoger niveau tillen? Een Revenue Management Systeem (RMS) zoals dat van RoomPriceGenie of RevControl analyseert voortdurend de markt om optimale kamerprijzen voor te stellen, die je vervolgens automatisch naar je boekingskanalen kan doorsturen.  

Self-service kiosk

Een self-service kiosk in je lobby of entree kan tot slot een uitstekende manier zijn om diverse receptietaken efficiënter te maken: gasten kunnen zichzelf in- en uitchecken, extra's bestellen en betalen, hun kamer upgraden ... Klinkt interessant? Ontdek meer over onze partner Antenor.

Zin om tijd te besparen en een feilloze gastenervaring te bieden?

Probeer Bookingplanner All-in-one gratis uit en ervaar zelf hoe het je helpt om je accommodatie efficiënter te beheren!