Het belang van rechtstreekse boekingen

Wist je dit al?

  • Ook al start de zoektocht naar overnachtingsplaatsen vaak op populaire online boekingskanalen zoals Booking.com en Airbnb, toch bezoekt maar liefst 50% van reizigers de persoonlijke hotelwebsite op, na het ontdekken ervan via OTA’s.
  • Tijdens de coronacrisis kenden directe reserveringen een echte opmars. Uit ons onderzoek bleek er een stijging te zijn van 65%!

Goede Hotelwebsite Checklist
Website klant Cabosse, Suites & Spa – Antwerpen

Een goede hotelwebsite: checklist

Wanneer bezoekers uiteindelijk op jouw website belanden, moet je ze inspireren en natuurlijk ook aanzetten tot boeken. Voldoet jouw website aan de onderstaande checklist?

  • Een duidelijke navigatie zodat potentiële gasten meteen de juiste informatie vinden.
  • Kwalitatieve foto’s die inspireren en je bezoekers alvast doen dromen van een verblijf in jouw accommodatie.
  • Belangrijke, relevante informatie over de kamers, eetmogelijkheden en locatie van jouw hotel of B&B. Geen extra vragen nodig, de reiziger kan meteen boeken!
  • De usps (unique selling points) oftewel troeven van jouw accommodatie. Waarom is jouw hotel of B&B een bezoekje waard?

Daarnaast dient jouw website ook mobielvriendelijk te zijn. Het responsive design past zich aan elk type toestel aan, zodat jouw website mooi oogt op zowel tablet, laptop als smartphone.

Nog heel wat werk voor de boeg? Lees dan zeker verder, want er zijn nog een aantal belangrijk aandachtspunten.

Val op met een mooie huisstijl

Naast alle “technische” aspecten, is het design natuurlijk ook van belang. Het oog wil ook wat. Naast een mooie huisstijl en sprekende beelden, dien je ook aandacht te geven aan duidelijke call to actions (knoppen die aanzetten tot boeken).

Hotelwebsite Hotel Hancelot
Website klant Charme hotel Hancelot - Gent

Template websites

Aan je Bookingplanner all-in-one pakket kun je ook een professionele template website toevoegen. Deze hotelwebsites zijn speciaal ontworpen met oog op conversie. Dit wil zeggen dat we bij het designen het hoofddoel steeds in gedachten houden: mensen overtuigen om te boeken!

Deze templates kun je bovendien heel eenvoudig zelf aanpassen aan jouw specifieke huisstijl dankzij het gebruiksvriendelijke CMS (content management systeem) dat erbij hoort. Een template website is al het ware een sleutel-op-de-deurwoning. Je krijgt een vast totaalpakket (een template inclusief CMS), maar je kan wel eigen accenten leggen. Denk maar aan eigen kleuren, foto’s en teksten. Zo creëer je een nieuwe website mét eigen huisstijl in no time!

Benieuwd naar onze hotelwebsites? Neem zeker contact op met ons sales team om onze designs even te bekijken.

Creëer een vlot online boekingsproces

Om directe boekingen te krijgen, moet jouw website natuurlijk de mogelijkheid aanbieden om online te boeken via een Booking Engine.

Een Booking Engine maakt ook deel uit van het Bookingplanner all-in-one pakket. Deze boekingsmodule integreert naadloos met onze template websites (ook met andere websites trouwens!). Bovendien krijg je bij deze boekingsmodule meteen ook extra handige tools zoals:

  • Een fastbooker: Hiermee kunnen klanten na het invoeren van hun reisdata meteen zien of jouw accommodatie nog vrij is.
  • Prijsvergelijkingstool: Jouw direct booking prijs wordt getoond naast de tarieven die je hanteert op andere boekingssites. Zo stellen ze meteen vast dat rechtstreeks boeken het voordeligst is.
  • Knop “Boek nu”: Deze opvallende call to action springt in het oog zodat bezoekers sneller geneigd zijn om te boeken.

Aan de slag!

Kan jouw website wel een update gebruiken of heb je nog geen website voor jouw hotel of B&B en wil je snel aan de slag? Neem dan zeker contact op met ons sales team om onze template websites even van naderbij te bekijken!

Meer informatie over de Booking Engine – die niet alleen integreert met onze template websites, maar ook met andere ontworpen hotel websites - vind je op onze website.