Het belang van online betalen neemt toe

De digitale revolutie heeft vele aspecten van ons dagelijkse leven veranderd en zo ook onze aankoopgewoonten. Steeds meer aankopen, waaronder het boeken van accommodaties, vinden online plaats en vooral het aantal mobiele betalingen neemt daarbij sterk toe. Gemak is hier de belangrijkste beweegreden. Aangezien consumenten een snelle, moeiteloze betaalervaring verlangen, is het bieden van online betaalmogelijkheden in de huidige economie een absolute noodzaak.

Als jouw huidige aanpak wat betreft betalingen hoofdzakelijk bestaat uit kredietkaartgaranties of offline betalingen ter plaatse, loop je heel wat voordelen mis. Dit soort transacties brengt namelijk een berg administratie met zich mee en vergt dus veel tijd om te verwerken. Je hebt ook geen betaalgarantie in geval van fraude, betaalweigeringen, no-shows of laattijdige annuleringen. Gasten willen zich bovendien niet bezighouden met de betaling tijdens hun verblijf.

Zowel voor jou als voor je gasten loont het ongetwijfeld de moeite om online betalen mogelijk te maken. Payment Service Providers (PSP’s) zoals Mollie en Stripe vormen de meest veilige en tijdbesparende oplossing. Ze voldoen aan de nieuwe PSD2-wetgeving (zie verder) en bieden je betaalgarantie.

Payment Service Providers

Wat je moet weten over de huidige regelgeving inzake betalingen

Als eigenaar van een vakantiewoning, hotel of B&B die online kamers aanbiedt, heb je wellicht al gehoord van de recente PSD2-wetgeving. Het doel van deze Europese richtlijn is om beide partijen van online transacties te beschermen door dubbele authenticatie van de klant te vereisen (bijvoorbeeld door gezichtsherkenning, een wachtwoord of token). Het louter vragen naar de kredietkaartgegevens van je gasten volstaat dus niet meer.

Verder werd in België een nieuwe wet ingevoerd die stelt dat elke onderneming vanaf 1 juli 2022 minstens één andere betaalmethode naast contant betalen moet voorzien.

Connecteer met Payment Service Providers

Als je online betalingen wil aanvaarden en jezelf wil beschermen tegen fraude, no-shows, laattijdige annuleringen of betaalweigeringen zijn PSP’s de beste keuze. Ze integreren naadloos met je Booking Engine en zorgen voor een win-winsituatie voor jou en je gasten:

  • Snel en makkelijk betaalproces
  • Uiterst veilig en betrouwbaar
  • Optie om later te betalen met betaalgarantie
  • Betere gastervaring
  • Meer directe boekingen
  • Minder administratie
  • Minder fouten

Contacteer ons voor meer info

Heb je bijkomende vragen over het connecteren met PSP’s? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via onderstaand formulier. We helpen je graag verder!